Helikopter Rånet

Jag kan inte komma på mycket att skriva om rånet för det mesta är redan skrivit , jag kan ifall säga att rånet var riktigt lyckat eller några har ju blivit annhålna men om dom är oskyldiga och dom riktiga rånarna fortfarande är på fri fot så är det succe'. Jag hoppas att rånarna kommer undan med pengarna och dom ska vara stolta för att dom har lyckats utföra ett sånt här perfekt rån. :p

/Viktor F

Sveriges största rån, hittills.

kul, måste skriva om inlägget om helikopter rånet, för det publicerad sig tydligen aldrig *suck*, men sånt händer.

det jag tror som hände bevakningsföretaget G4 S var planerat topp från tå. ett vanligt rån brukar vara att man springer in i det närmaste mat affären och hoppas att man kommer ut med minst en hundra lapp. och då går dom in och sen ut. men detta är Sveriges STÖRSTA rån. så jag tror vill att detta rånet är planerat. det är iotne så att en lite grupp personer kom helt från det blå, att "vi kan vara dom första som gör det största rånet i Sverige, vi tar en helikopter och tar pengarna sen åker vi iväg".

Detta rånet var väldigt detaljerat planerat, att dom kom undan polisen, sprängde deras helikopter, lämnade helikoptern i Skavelöten och sen springa där i från med vad dom tror det är en halv miljard kronor, och jag förstår inte hur det kommer undan med sånt, jag håller verkligen med att polisen inte gör sitt jobb. genom att stå utanför företagets byggnad och vänta tills stunden då dom kan göra nåt, men HALLÅ?! dom har en helikopter dom försvinner på en sekund.

Har hört att chefen för detta bevakningsföretaget hade sagt att det ända sättet att råna är att ta en helikopter och landa på taket och fortsätta efter det, och en månad senare så blev just deras företag rånad, med helikopter som landade på taket? hmm,... chefen kanske var inblandad?
/B

Rånet

Jag tror att Jonas Brynholdt ligger bakom detta väl utförda rån. Jonas kan mycket väl utfört detta rån med tanke på hans höga betyg och hans stora hjärna. Dessutom gillar denna man att mecka med moppen och kan definitivt ha byggt en helikopter på fritiden på sin bakgård. bevisen jag har fastställt mig på var att man hittade soya och nötter på brottsplatsen. Om något hade gått fel hade han antagligen ätit en väldigt god måltid som han aldrig förut aldrig hade fått upleva. varför han utförde rånet enligt mig var för få unlimited play time på de såkallade spelet World of warcraft som Jonas tillbringar mycket tid framför.

grattis til ett väl utfört rån!

Mvh Linus
bjuder på stavfel

,

Vad beatriz ska göra efter skolan.

min dag efter skolan idag består först att jag och mamma ska åka nånstans vet inte vart, men vi ska åka nånstans och vaccinera mig, det ska INTE bli kul, jag hatar sprutor; men vem gör inte det.  en sak jag verkligen är rädd för är när jag åker till tandläkaren, så när man ska ta sprutor, bedövnings spruta då är det inte en vanlig liten plast spruta med en liten nål på toppen, den är verkligen jätte stor och nålen är sne? den är väldigt läskig, det är som sprutorna som finns på skräckfilmer.

tillbaka till mitt schema "vad beatriz ska göra efter skolan", som sagt först ska jag ta spruta och sen så ska jag åka hem och göra nånting, tror att G kommer över senare och sover över, det är vad som är bestämt hittills.

av nån anledning så varje gång G sover över så väcker daisy(min katt) alltid oss, genom att hoppa till MIN kudde och sättter sig där och väntar tills vi ska vakna, och senare tar hon bara mer plats på kudden, och det är så typiskt för hon tar alltid MIN kudde och inte G's; men det här gör hon bara när G sover över, annars så springer hon ner till mamma så fort hon vaknar och smörar så mamma ska släppa ut henne så hon kan springa och leka ut, eller ta med ännu en död fågel hem(som har hänt flera gånger.)

/B

Helicopterrånet

Jag tycker att de som gjorde det var ganska skillade, de hade nog planerat det länge. Det roliga var att en kille som jobbar på det stället som de rånade hade skojat och sagt i pressat att det enda sättet att råna oss aä att flyga upp med en helicopter på taket, och så skrattade han......smart kille. Han borde få sparken....idiot. Man vet ju inte hur mycket de tog exakt, några säger 1 miljon några 70 miljoner några 1 miljard, så jag är lite osäker men vem snor en helicopter och flyger upp på ett tag för 1 miljon att dela på..... Jag tycker faktiskt hela grejen är rätt cool, typ det största rånet i sverige iaf.

galna tider // J.rutt

Helikopterrånet

Alla som har kollat på tv eller läst tidningarna de senaste dagarna har märkt att det finns ett genomgående ämne - Helikopterrånet. Rånet har dragit åt sig mycket uppmärksamhet och många spekulationer har tagit fart. Det spekulerades om att rånarna hade fått med sin flera miljarder kronor, men efter en nogrannare (jag har totalt glömt bort hur det ordet stavas, fy på mig!) utredning var tydligen inte summan lika hög. Jag orkar inte gå in på hur det var planerat och vilka som var inblandade, utan jag går direkt på hur jag hade utfört det.

Om jag skulle utfört ett helikopterrån, skulle jag nog ändrat på en del saker. Varför ta en vanlig helikopter när man kan ta en hypridhelikopter? 1. Den låter mindre, vilket gör att den inte väcker lika stor uppmärksamhet. 2. Den är miljövänlig. Då slår man två flugor i en smäll. Perfekt! Jag skulle dessutom inte ha sprängt mig in i byggnaden, utan jag skulle snällt ha knackat på dörren (med min svarta rånarluva på huvudet) och frågat om jag kunde fått stjäla lite pengar eftersom att min gamla mormor behövde nya löständer. Jag tror att det skulle gått som planerat. Helt klart. Garanterat.

Så här tror jag rånet gick till:

Det var allt från mig. Ha det bra! Todelu! // Victoria


Att fly i helikopter.

Ja, som ni alla säkert hört så flydde alla i helikopter efter det stora rånet! En polare till mig säger att han hörde helikoptern under natten och han säger att dem släppte av folk i Vallentuna, och sen dumpade helikoptern. Troligt eller inte? Vad tror ni?

Själv tror jag att alla misstänkta poliserna har haffat finns nog ingen som är skyldig. Vem skulle stanna kvar i landet i en perfekt flykt? Det verkar ju helt korkat när dem flytt i en helikopter. Ja lovar att dem hade en polare med plan som väntade som flög dem utomlands.

Det mest intressanta med det här rånet är att kolla runt sig och se vad folk tycker om rånet. Jag har märkt att ingen säger saker som ”Men usch, vilka dåliga människor!”, men dem säger saker som ”Fan vara ballt, vilket lyckat rån, ja önskar ja va dem”. Jag skulle nog inräkna mig själv som en sådan person som också vill vara de just nu, om det inte är de som sitter hos polisen just nu.

 

 

/max


rånet med helicoptern

Jag tycker att rånet som var onsdagen den 23/9. Var ett väldigt coolt och lyckat rån :) Jag tycker att det var ganska ballt att helicoptern landade ganska nära August hem, dagen efter såg jag en annan helicopter åkta runt vid rönninge sjön. Men jag tycker nästan om det här rånet på grund av att det hände i Sverige, jag trodde inte att vi skulle kunna göra något sånt ( i Sverige) men jag är nästan lite stålt över rånarna som gjorde det så att Sverige får lite mer uppmärksamhet från omvärlden ;) Att vi inte bara är ett land som ligger långt upp på jorden och har det lugnt och frid fullt hela tiden. Tycker att det var ganska bra att något hände lite plötsligt, men själva rånet var extremt genom tänkt och de hade inte glömt något i stort sett. Det ända som är lite synd är de som blev av med pengar mm.







fredrika ;)

Helikopterrånet, en världsnyhet





 

BBC; Helicopter used in Sweden robbery: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8271730.stm?ls

 


/Oscar


Värdedepårånet....

Ja det var ju meningen att vi alla skulle skriva om det stora rånet som utfördes för några dagarsen..
Men om nu alla ska göra det så blir det ju lite långtråkigt i längde så jag tänkte, what the heck jag slår på stort och skriver lite om en resa som jag begav mig på i sommras;)

Så nu tänkte jag berätta lite för er som är så extremt sugna på Kambodja resan att alla resor inte blir som man har tänkt sig!


"Inte iaf om Alexandra Svahn aka. Ballexutanbyxor är i farten.."

Den Augusti 2009 - Bokade resa - Destination -> Cypern, Ayia Napa
Avgång kl: 06.00
10 Augusti från Landvetter
Ankomst kl: 10.00
10 Augusti till Larnaca


9 Augusti
Klockan var 17.00 och gårdagens händelse hade satt sina spår...inte bra!
Jag och min kompis Moa skulle några timmar senare sitta på ett flyg till Cypern, vilket tydligen inte hindrade oss för att gå ut en sista gång på Sweet Sunday, som denna sommaren hade blivit våran favorit bland sommar aktiviteter.

Vi slog oss ner på uteserveringen runt halv 11 senare samma dag, med en jäger/redbull som är min personliga avkoppling efter en stressad och jobbig vecka.
Ju senare det blev desto mer tyckte vi att det inte var någon idé att åka hem, innan Moa's syster skulle hämta upp oss för att köra till flygplatsen.

Kvällen blev ganska lång och bilturen var inget att ropa hej för direkt, "slocknade direkt."
Men efter 40 minuters biltur var vi framme vid flygplatsen i Göteborg/Landvetter.
När jag steg ut ur bilen stod mitt hår åt alla håll, jag luktade alkohol, var fortfarande onykter och hade världens huvudvärk...vilket jag antagligen förtjärnade... NOT! :)

Begav mig så korkad som jag är till polishuset utanför, för att skaffa mig ett tillfälligt pass till resan.
Passet var jätte fint, rosa och allt... meeeeeen kortet var därimot inte lika vackert, min kompis t om fnittrade när jag skulle ta kortet för att man såg att jag inte ens kunde stå stilla.

Efter pass insidenten så gick vi vidare för att checka in, vilket ledde till att jag blev orolig av någon lustig anledning och blev påmind om att jag några timmar tidigare halsade en HEL del alkohol...

Några besök på toan blev av innan vi äntligen hade ordnat med allt på flygplatsen och planet lytfe ifrån marken,från sverige, till Cypern.


Fortsättning följer nästa vecka...


//Alexandra



Värdetransport rånet.

För några dagar sen skedde ett rån som är den största på väldigt väldigt länge. Den 23 september skedde det nu mest omtalade rånet på länge, helikopterrånet. Tidigt på morgonen rånades värdedepån i Västberga i södra Stockholm av flera beväpnade personer i helikopter. Efter genomfört rån flydde de i helikoptern som sedan hittades i Arninge norr om Stockholm. Ingen vet säkert än hur mycket pengar som stals, men man vet på ett ungefär. Dock har man gripit sex personer.

Jag skulle inte ha utfört ett sådant här brott, det är inte rätt. Människorna som ägde de pengar som stals har slitit för dem. Varför ska då det vara rätt att ta någon annans pengar? Nej, det är inte rätt, därför skulle jag inte göra ett sådant brott. Det är moraliskt fel.


//August

Top 10 anledningar till att det är smart att råna 1 miljard kr och fly i en helikopter





Här kommer veckans top 10 lista på anledningar till att det är en bra idé att råna en värdedepå och rymma i en helikopter.
Trumvirvel...

10. Oavsett anledning tackar man alltid 'ja' till att åka helikopter om någon frågar.
9. Rånarna kommer få otroligt bra berättelser att berätta för barnbarnen.
8. De behöver inte bekymmra sig över McDonald's ständigt stigande priser.
7. Ingen tycker om att spela fotboll, folk spelar det eftersom de uppskattar lagsamanhållningen. Tänk dig att råna en bank med 20 vänner istället, det är riktig lagsamanhållning.
6. Varför skulle man gå på provspelningar till actionfilmerna i Hollywood när man kan göra det på riktigt hemma i Sverige?
5. I dagens samhälle där folk nästan bara sitter framför datorna är det roligt att se att det fortrarande finns människor som tar initiativ och gör någonting av sina liv.
4. De kommer att bli de populäraste papporna på "ta med dina föräldrar till skolan/dagis dagen"
3. De får en chans att motbevisa sina svenskalärare som sa att de aldrig skulle lyckas i livet.
2. När en annan rånare frågar hur många bank- och värdedepårån man har begått kan man alltid ställa motfrågan: Hur många gåmger har du flytt i en helikopter?
1. De kommer inte behöva välja mellan chips eller godis - de har råd med båda.

Det finns uppenbarligen många fördelar med att råna en värdedepå och fly i en helikopter, men rånarna var professionella och jag uppmanar läsarna att överväga de potensiella nackdelarna och möjliga konsekvenser av rånet, och inte pröva själva hemma.

Filip

Vanlig dag till skolan....

Hej.
Samma vanlig morgon men det är iskallt ute nu.

Jag vaknar av klockan slår av den och somnar igen sen vaknar man upp och tittar på klockan och ser att det är 20min tills bussen går. Det är bara och flyga in i duschen slänga på sig alla saker ut i köket äta något in i badrumet borsta tänderna springa till bussen. När man kommer ner så märker man att det är försenad så får man stå där i 10min. När den kommer så är det bara och byta buss och åka till tåget, ta tåget till skolan och så är man framme.


Hejsan

Okej nu ska jag skriva mitt tredje inlägg här på Sparresblogg. Jag måste utveckla mina texter lite mera, för min lärare tycker att jag skriver för lite.

Så, nu ska jag skriva om lunchen. Idag åt jag på Wong House. Jag tog stekta nudlar, och allihopa sa att det var äckligt, fast det var faktiskt riktigt gott. Det var räkor, skinka och typ kyckling i, tror jag.
Medans vi åt så höll Kee, Tim, Jens och August och snuska sig litegranna. Fattade ingenting av vad dem sa egentligen men skrattade ändå :) När jag var på väg till lunchen så sprang jag och Josefine. Vi skulle göra en lycko spark i luften. När jag skulle göra lycko sparken så råkade jag tappa mina pengar, och då tog Jack pengarna! Fast som tur var fick jag tillbaka dem :)

Hmm aa vad ska man säga mera. Jag ska till täby centrum idag och hjälpa en kompis att hitta en present till hennes mamma. Medans hon kollar på presenter så tänker jag passa på att köpa någoting till mig själv också. Man får ju studiebidraget idag :D Fast ska typ spara hela till Kambodja så kommer vara helt fattig den kommande månanden :/ 

Så nu får det räcka med bloggandet, tycker att jag har skrivit ganska mycket nu om man jämför med mina andra inlägg :)

Pusspuss på er gurkor / Maria


Längtar till Kambodja!

Hej Josefine här!
Just nu har vi svenska, sitter utanför klassrummet och jag hör Kee gå runt och sjunger. jätte vackert. *tss* haha! Jag vill bara säga att jag längtar så mycket till Kambodja, (VEM GÖR INTE?!) och jag fyller faktiskt år när vi är där. Så det blir beachparty för mig, det har Kee lovat! Jag vet aldrig vad jag ska skriva här, men jag gör iallfall mitt bästa så det får ni tåla! Innan lunchen så har vi bara haft historia, då skrev jag om Korståget osv. Det är riktigt intressant faktiskt! Jag tycker om historia, nästan det ända jag tycker är riktigt roligt.

Nu har jag ingenting mer att säga, får försöka skriva lite mer i nästa inlägg!

Hejdå ha en trevlig dag, det ska iallfall jag ha!

Jadu svenrunar ?

Vet inte varför valde jag den rubriken ? Haha, men men. Idag har jag väll haft en helt vanlig dag, nästan. Jag vaknade av att någon slickade mig på höften, den någon var min ena hund. Men men, jag tar mig upp & hoppar in i duschen, drar på mig mina kläder, osv. Sen går jag upp till tåget, men gud vad tråkigt jag har ? jag skriver om hur jag har gått upp, kul. Har verkligen ingenting att skriva om. Så. Det var ju det.  Ha det bra folk.


A.

Vanlig dag

Just nu sitter vi alla i klassen och skriver blogg inlägg. Jag kan inte komma på något intressant alls att skriva. Jag kan iallafall skriva att idag började vi 8:40 som vi alltid gör och att alla åt idag på kina resturangen bort näsby park. Vissa åt dagens lunch andra åt Buffe. Nu har jag inte något mer att skriva så Harrebra!
/ Viktor


Intervju; Filip Demitz-Helin

Jag(Isabelle) utlovade ju för länge sedan en intervju med en gammal Sparreelev. Eftersom man ska hålla vad man lovar har jag nu tagit tag i saken. Dock blev det inte en "gammal" elev men eftersom Filip var tillgänglig fick han bli offret.

brad-pitt.jpg brad pitt image by iamtheant
Vem är du?

Ska jag säga vad jag heter igen eller vem jag är?

Jag upprepar frågan. Vem är du?

Jag heter filip

Beskriv dig själv med 3 ord

Snäll (Emma hostar till menande)

Ambitiös

Jag tycker att jag har bra humor.

Hur hamnade du på sparre gymnasium?

Efter att ha varit utbytesstudent ett år i USA så skulle jag välja skola. Jag kände några på sparre och hade möjlighet att läsa lite snabbare och ha ett mer individuellt anpassat schema där, därför blev det ett naturligt val. Plus att natur var tråkigt.. (gick det innan jag åkte)

Utbytesstudent.. Intressant.. Berätta mer!

Jag tillbringade ett trevligt år i North Karolina. Jag gick på en liten privatskola och det var väl lite det som också påverkade att jag valde en liten skola sen.

Bästa/sämsta erfarenheter från ditt år i USA?

Oj svår fråga...

Emma utrister: Är något svårt för dig?

Filip: Ja, man måste ju svara bra om frågorna ska publiceras på internet!

Det var bra för språket att få prata mycket istället för att bara sitta i skolan och skriva. Men framförallt var det en erfarenhet att hamna i nya situationer där man lär sig mycket om sig själv och andra.

Det sämsta var väl att jag läste biologi som var tråkigt. Räknas det som en erfarenhet eller?

Ja

Filip. Ryktet går om att du tar studenten till julen? Stämmer detta?

Ja, förhoppningsvis. Det är det som är meningen i alla fall!

Grattis! Vad händer efter sparretiden? 

Jag tänker plugga vidare. Jag har inte riktigt bestämt vad eller när. Möjligtvis redan till våren men vi får se. Ekonomi eller juridik. Eller industridesign. Vi får se helt enkelt!

Ojoj oj.. Det låter spännande. Vi hoppas att du kommer att hälsa på på Sparre!

Självklart!

Då avslutar vi med
"10 snabba"

Kambodja/Sverige

Skola/fritid

Blondiner/brunetter

Egen bil/kommunaltrafik

Kee/Kee

Pannkakor/oxfilé

Saft/Juice – jag tycker om äppeljuice men apelsinjuice på morgonen

Afrikanska rummet/övriga klassrummen

Dator/tv – till vaddå? Jag förstår inte frågan!

Golf/hockey

 

Tack för din medverkan Filip! 


Skribent:
Isabelle 


Är du rädd?

Imorse väcktes jag av att mitt alarm ringde kl. 06.35. Trött och lite halvt morgonsur, steg jag upp ur sängen och traskade fram till spegeln där jag fick en chock. Aldrig någonsin har jag varit så nära ett livs levande troll förut. Jag lämnade trollet i spegeln, och gick till köket för att få något i magen. Efter frukosten fixade jag ordning mig och fick en väldigt viktig uppgift av min lillasyster. Hon är väldigt rädd för spindlar, så det utspelade sig ett litet drama då en spindel satt i taket i hennes rum. Jag var tvungen att stå i dörröppningen till hennes rum och kolla på när hon skulle döda spindeln. Första gången missade hon, för att hon försökte hoppa upp i luften med flugsmällaren, och sedan smälla till spindeln. Men andra gången träffade hon. Hon ville att jag skulle hålla henne i handen under tiden hon dödade spindeln, men det skulle nog inte gått så bra. Det var en sak som slog mig då: Hon lider verkligen av en spindelfobi.

Själv så är jag också lite rädd för spindlar, men det finns andra saker som jag tycker är obehagliga, ex. när folk knäcker fingrarna och när man sopar med en sopkvast mot asfalt. Jag får rysningar av dem sakerna. Visst är det konstigt? Man kan bli rädd för eller inte tåla vissa saker som är helknäppa. Hur kan det komma sig egentligen? Är det något medfött eller utvecklas det efter hand? Det är något man kan fundera mycket på. Okej, det kan ibland vara något enklare att förklara fobiernas uppkomst, men när man får rysningar av att någon sopar med en sopkvast mot asfalt, är det något svårare att hitta en logisk förklaring. Jag har knappast varit med om något traumatiskt med en sopkvast när jag var mindre, så hur kan det då komma sig? Jag funderar och funderar, men kan inte komma fram till ett rimligt svar. Visserligen brukar jag inte komma fram till rimliga svar, men i det här fallet är det extra svårt. Kan ni komma på varför det blir så? Och är ni rädda för något annorlunda eller tycker vissa saker är obehagliga?



Take care! // Victoria ;)

(Okej, mitt inlägg är dötrist, men jag kom verkligen inte på något bättre att skriva om.)

Onsdag. Trött.

Tja! Tredje gången jag skriver här ... ingen aning om vad jag ska skriva, kommer inte på något heller eftersom jag är så sjukt trött.
Snart är de typ helg o de ska bli najs .. Ska ut med polarna och fjolla runt!

Just nu sitter jag på svenskan o kollar på vad Max skriver .. Helt galen är han.

Aja .. De får va allt för idag, Hare gött!

// Oskar.

Tredje inlägg

Nu sitter jag här o skriver med fet och kursiv text. Det är mitt tredje inlägg på sparrebloggen och ja vet inte va ja ska prata om. Jag har sökt runt nätet lite efter bilder för att göra folk glada. Den första är:


Va tyckte ni om den? Märkte ni att jag sluta med fet och kursiv text? Yo dawg.
En till bild här:


Allting är "made in china". Och så känner man ibland.

/max


Willys

Jag och Fredrika skulle bo tillsammans en vecka i sommras, vi tänkte bara ta det lungt sola och så där.
Vi vaknar på morgonen och ska äta frukost, öppnar kylskåpet men där fanns det ingenting förutom lite gammal ketchup och andra gammla såser. Så vi bestämmer os för att åka till Willys i Arninge.
Vi klär på os kläder och packar ihop oss på fredrikas moppe. Innan vi började åka så var jag helt säker på att jag hittade till Arninge, men när vi hade åkt en blit så kom jag på att jag kanske inte var så säker.... Efter en haltimme så är vi i alla fall utanför Willys efter en mycket LÄSKIG resa ( jag råkade köra mot bilarna i rondellen).

Våran handlingslista: Kakor ( 10 pack), laktosfri mjölk, rostbiff ( jag och fredrika äter inte kött så den fick sennay och mickan äta upp), GODIS, is kaffe, hundgodis, ägg, nagelfil, chips, juice, cola, fanta, ännu mer godis, lite med chips, marabou, pasta, sallad, gurka, tomater, jordgubbar, bröd..... och en del saker till som jag inte kommer ihåg.
Ja ni kan ju gissa hur kul det var att åka hela vägen hem till näsbypark men alla de sakerna på moppen. Fasst hem fick fredrika köra, vi hade inte lusst att riskera livet igen.

Hemma så väntade Sennay, Tova och Frisco, alla var sura efter som det hade tagit typ 3 och en halv timme för oss att handla, men chips och godis läker allt =P.

/ Olivja,.--.,


Ännu en dag på sparre :)

Idag på luchen åkte vi till näsbypark och skulle äta där :) Vi kom dit med filip och några till men när jag och August skulle bäställa mat gick vi där ifrån för ingen av oss var hungriga. När vi kom tillbaka var kl ca: 11.35 och då satte vi oss och väntade på filip och de andra som vi åkte med men ingen av de kom. Vi satt där och väntade men efter en stund kom vi på att de kanske hade åkt och de hade de, utan oss :( Men så kom lilla räddaren i nöden Kee :) tack så mycket Kee för att du hämtade oss. 

                                                                                                                                                      Fredrika


Chips eller godis?

I dagens knapra tider är det mycket viktigt att undersöka de varornas kvalitet innan man inhandlar någonting och inte bara kolla på priserna vilket känns mycket lockande nu, när det var längesedan plånboken var så tjock som den en gång var. Vilka varor är det då som man bör vara extra försiktiga med? För mig är svaret självklart; nämligen godis och chips. Arbeterna på godisfakbrikerna runt om i världen har enligt uppgift aldrig haft speciellt god levnadsstandard på grund av långa arbetstider och låga löner, men nu är det om möjligt ännu värre. Man kan ju tänka sig att dessa arbetarna är frestade och vill ta ut sin frustration på någon eller något, och eftersom cheferna sällan är speciellt intresserade, och upptagna med golfrunder med klienter och andra liknande aktiviteter, har de inget annat val än att ta ut sin ilska på godiset och chipsen.

När man som konsument ska inhandla dessa produkter är det nödvändigt att öppna chipspåsen och noga granska lösgodisavdelningen för att försäkra sig om att ingenting skumt har hänt med varorna på fabriken. Om man inte känner någon odör från varken godiset eller chipsen men ändå känner sig osäker kan jag erbjuda några visdomsord. Eftersom chipsen är salta går det inte att gnugga dem mot ens privata delar då det skulle orsaka sveda utan bara att fisa i påsarna, medan det för Karamellkungen bara är fantasin som sätter gränser för vilka olämpliga förskräckligheter som godiset kan utsättas för på fabriken.

Filip

Hejsan!

Som alla vet så har vi prov imorgon i rättkunskap :/ Jag har försökt plugga men jag förstår ju typ ingenting. Jaja hoppas det går bra för alla :) Lycka till!
Och förresten det är bara 48 dagar kvar tills vi åker tillKambodja! :D:D:D

/ Maria


Tjoho:)

Hej hej! :)
Det här är andra inlägget som jag skriver, och jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva om. Så det blir bara ett tråkigt inlägg (igen).
Dem ända lektionerna vi har haft idag är historia och nu har vi precis börjat med svenskan. På historian så skrev jag om Ghanariket, det var riktigt intressant faktiskt! Skrev mer än 500 ord så får hoppas på ett bra betyg!
Idag ska jag hem och råplugga till provet på rättkunskap som är imorgon, för jag kan mer eller mindre INGENTING!
Jaja, nu har jag ingenting mer att säga. Ha det så bra! Puss :)



tryck på den här länken hehe


/ Josefine :D




Hej

Det är ett obestridligt faktum att vintern suger. Robert Byrne sa att ”vintern är naturens sätt att säga ’ta er i röven’” och jag är benägen att hålla med honom; det är en rimlig förklaring till vinterns eländighet. Visst, det kan vara trevligt med riktig vit snö i ett par dagar, men det kan vi glömma i Stockholm. Istället får vi stå ut med smutsgrå, alternativt hund-piss-gul snö, som håller i sig i vad som upplevs som minst 7 månader. Människor som påstår sig tycka om vintern förstår jag mig inte på alls, och jag vet inte om de helt enkelt ljuger eller försöker vara lustiga, men sådana skämt är i alla fall inte roliga. Men jag är inte bitter.
ingen

FEST!

Tjaaa! Fest på Fredag // Lördag. Alla som är på kommentera, lokal behövs. TAGGA!

Update

Nu har Tarre varit i farten igen.

Hoppas ni gillade det. Jag ska nog komma upp med någon mäktig design så fort jag har tid. Får ta och sova på designen ett tag. Ta hand om er gott folk, och plugga hårt Sparre-elever så hamnar ni också på ovanstående flak, om inte bättre!

Vi ses när vi ses,
Puss Tarre

Hej =)

Hej nu är jag i skolan och har svenska, vi ska blogga och det är därför jag skriver det här. Jag trivs här i skolan, det är mysigt och vi är som en enda stor familj. jag har gått här nu i ungefär en månad. Jag gillar lärarna, speciellt Joanna =). Vi har två klasser, 3orna och 2orna går i samma klass och vi ettor går i en. Den här terminen har vi nästan alla lektioner tillsammans för det blir..ja..bara så:P Den 11 november åker  vi till Cambodja, det ska bli riktigt kul =) Nu innan fick vi göra någon slags planering för vad vi ska göra med barnen som vi ska leka med där, alla har fem barn var. Jag jobbar med Fredrika och August, de är tillsammans så det blir mycket drama i våran grupp :P Eftersom att vi har 5 barn var så kommer vi ha 15 barn så det kommer bli mycket lek och stoj =) Vi ska vara i Cambodja i nästan en månad så det ska bli riktigt skönt. Jag åker inte utomlands så mycket så detta är ett fint tillfälle att se världen. Min mamma var osäker på om jag skulle få åka bort till andra sidan jord klotet när jag precis i början av en ny skola men eftersom sebbe går här så känner mamma rektorn Kee så det var lungt....hoppas jag:P nej men jag fick åka tillslut så det var ju trevligt;) nej nu har jag fått nog, det är galna tider nu // J.Rott

Bra jobbat!

Idag trode jag att jag såg gandlaf men det vissade sig bara vara en arab med skägg ner till knäna. Jag fick ett gott skratt för livet:).  Jag hoppas ni alla har en bra dag! Puss och hej hej:P

Det här kanske inte var världens bästa inlägg i en blogg men det var faktiskt mitt första i hela mitt liv. =)


Med väldigt stor hälsningar: Leejcoo :) (:


Snart helg

hej snart är det helg! Det ska bli riktigt skönt. Det här är mitt första blogg inlägg så jag vet inte vad jag ska skriva om. Idag har vi kollat klart på filmen Alexander som är en krigs film. sedan var vi och käkade på  kina restaurangen.. Nu sitter jag och bloggar för första gången och det är inte riktigt min grej. imorrn ska vi iallafall åka på någon tv inspelning kommer inte ihåg vad den heter men det ska väl bli lite kul hoppas jag!

mvh. Limpaaaaaan

Vänskap.

När Alexandra skrev om kärlek kom jag att tänka på en oerhört viktig sak, som spelar en stor roll i våra liv. Vänskap. Vännerna finns där för oss i vårt och torrt, och även om stormen piskar på, håller de sig kvar. Jag hade inte klarat mig utan mina vänner. De stöttar mig då jag har det jobbigt och peppar mig när det går som bäst för mig. När jag träffar mina vänner, sprids det en känsla i min kropp. En känsla som är fylld av hopp, längtan och glädje. Varje gång jag får den känslan, vet jag en sak. Jag vet att de är mina sanna vänner och älskar mig för den jag är. Mitt inlägg kommer inte bli långt, men det jag ville komma fram till, är att man ska hålla av sina vänner. För sanna vänner är som diamanter, sällsynta & dyrbara.

Kram på er! // Victoria


mitt första inlägg på sparrebloggen :P

Hejsan!
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om men jag kan väll börja med:
jag triva välldigt bra här på sparre, jag tycker att alla är riktigt snälla :) och det är en skön skolmiljö.
Idag så fick jag Jonathan att jula utan för skolan det var bland det roligaste jag har sett här i skolan, sen jag började här :). Han var ganska duktig ( hade benen ihop dragna som innan en kanin ska hoppa), men det var roligt att se att han vågade :)

På lunchen idag så var jag och August hemma hos min lilla hund, Tova. Vi hade hämtat mat på wong house och satt i min säng och åt medans vi tittade på disney chanel :) det var ett ganska konstigt program men det var kul endå :P  
                                                                                                                                   


       
                                                                                                                                     /Fredrika


Det ryktas om ..

Saker händer och människor gör saker som de inte alltid är stolta över. Ibland händer saker som överdrivs och inte alltid stämmer till punkt och pricka, men i en grupp med fler än 10 personer skapas ofta rykten. Rykten är per definition ett spritt omdöme om en person eller förteteelse, det kan vara prat, skvaller och saker som är allmänt roliga för personerna som inte är utsatta. Sparre är inte en speciellt stor skola men även här skapas skvaller, prat och rykten.

Det ryktas om att "Gårdar-Ola" har tappat sitt gul-röd-blåa hjärta och börjat känna lojalitet för gnaget. Kan detta stämma?
Efter en tuff säsong i Allsvenskan och hårda tränar byten har Ola funnit det
svårt att hålla fast om den storm-utsatta djurgårdsfanan. Är Ola verkligen på väg att glida över på gnagets planhalva eller är detta bara ett rykte? Vi har hittat en bild på Ola i gnagetklacken på norra stå, och vi skulle uppskatta om läsarna kunde granska bilden och hjälpa oss att identifiera Ola som verkar befinna sig på fel sida av planen.

I den röda ringen uppe i vänstra hörnet befinner sig en man som är otroligt lik djurgårdaren Ola Jägestrand.
Mannen som befinner sig i den röda ringen är otroligt lik
Djurgårdaren Ola Jägestrand, hjälp oss med identifieringen



Sebastian, Filip och stort tack till Oscar som har hjälpt oss med lite och varje.

Onsdag i Oskars perspektiv.

Väckarklockan låter, jag slår på den men den fortsätter ringa. väckarklockan har ringt sen 7.30 och klockan är nu 8.20, Jag reser mig upp ur sängen, klär på mig och springer upp i köket för att ta något snabbt att äta innan jag åker mot skolan.

Medan jag åker mot skolan känner jag kylan mot kroppen men kan inte direkt reagera eftersom jag är så himla trött, Jag kommer fram till skolan ungefär 8:35 och går sakta man säkert mot ingången. Jag kommer in i entrén och märker att dörren är stängd och ställer mig och väntar på att någon ska komma och låsa upp. Kylan hinner ikapp mig och jag darrar.

Tillslut kommer Joanna och låser upp dörren så man äntligen kan gå upp och sätta sig i förhoppningsvis ett varmare klimat men icke, jag fortsätter frysa i de närmaste 2 timmarna. Först tittar vi klart på filmen och sedan pratar vi en stund om den, tillslut ska vi skriva något kort om Hellenismen.

Lunch dags och jag har äntligen börjat få tillbaka min kroppsvärme då vi beger oss ut för att åka till Näsby Centrum för att äta på Eskander. Vi åker dit i Joannas fullknökade bil och när jag väl kommer in i centrumet känner jag hur träningsverken från gårdagens gympass börjat verka, Usch och fy. Vi äter på Eskander och åker sedan tillbaka till skolan för att ha engelska och sedan svenska.

Engelskan går fort förbi och svenskan börjar och här sitter jag nu och skriver något; riktigt vad vet jag nog inte säkert då jag fortfarande är hemskt trött.

Tjolla Hopp!!

// Oskar L.


Mitt andra inlägg.

Hej, det här är nu mitt andra inlägg. Ni måste inte läsa det och ni tjänar nog inte heller något av det, tyvärr! Nu har jag svenska och Joanna pratar om hur man kommer in på bloggen. Själv så försöker jag få det här överstökat så snabbt som möjligt. Jag försöker få inspiration med att kolla runt i klassen och hitta någonting att skriva om. Ser hur fascinerad Oskar ser ut att vara medans han skriver sin blogg men själv skriver jag om honom. Märkte precis att Oskar har en vana, han tar av sin klocka när han skriver på datorn, intressant. Japp det är allt från mig idag! Hare bra!

/max


Vad Är KÄRLEK?

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man blir kär.

Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.?

Kärlek eller förälskelse

Det kan vara svårt att veta om du verkligen är kär. Kanske är du förälskad, bara lite intresserad eller kanske mest tänd. Ena dagen kan du känna dig förälskad i en person för att nästa dag vara jätteförälskad i en annan. Är det då kärlek?

Många tycker att kärlek är först när man känner varandra väl och accepterar varandras bra och dåliga sidor medan andra tror på kärlek vid första ögonkastet. Vad som är kärlek eller inte kan bara du själv avgöra. Kärleken är individuell och ingen har rätt att säga att det ska vara på det ena eller andra sättet.

Kärlek enligt SAOL

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Kroppslig och social kärlek

Rent fysiskt sätter kemiska processer igång i kroppen när vi blir kära. Detta kan delvis förklara känslan av rus och glädje. Men kärlek är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar. Redan när vi är små läser de vuxna sagor för oss om evig och sann kärlek. Vi leker mamma, pappa, barn och härmar de vuxnas kärleksbeteenden.

Det är inte underligt att allt ställs på ända när vi blir kära. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit springare utan på en grön cykel. Drömprinsessan kanske har både finnar och dålig andedräkt. Man kan inte säga exakt vad som ska hända när vi blir kära. Hur vi reagerar beror på förväntningar, personkemi, känslor och bakgrund.

Första kärleken

Första kärleken kommer när som helst i livet. En del blir kära på dagis och en del först i vuxen ålder, men tonårstiden är ofta en tid då kärleken blomstrar ordentligt. Man får en chans att testa sina känslor på en eller flera personer. Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma och man kan leva en hel vecka på att "hon såg på mig". Ibland får man chans att bli ihop med den man är kär i. Det kan vara en fantastisk upplevelse. När man blir ihop med sin prins eller prinsessa övergår sagan till verklighet och en helt ny tid i livet börjar.

Kär i en idol

Många blir kära i en filmstjärna eller popstjärna i de tidiga tonåren. På så sätt kan de utforska kärlekskänslorna utan att behöva ta i tu med dem på riktigt utan att vara rädd för att bli avvisad. Kärleken till en idol kan vara lika allvarlig som kärleken till en kamrat och precis lika jobbig som en obesvarad kärlek till någon i ens närhet. Med tiden brukar förälskelsen gå över och den förälskade blir istället intresserad av personer som finns i närheten.

När man inte blir kär

En del prioriterar bort kärleken, kanske av rädsla eller religiösa skäl. Kanske har man blivit kär i fel personer tidigare och har dåliga erfarenheter från det. En del personer klarar av att leva utan kärlek men för många kan det leda till nedstämdhet eller depression. Att våga bejaka sina känslor och göra någonting åt dem kan vara svårt. Om du känner att du mår dåligt på grund av detta kan beteendeterapi hjälpa. I terapin lär du dig att se ditt beteendemönster och kanske förändra delar av det.

När familjen bestämmer kärlek

I en del kulturer väljer föräldrarna vem barnen ska gifta sig med. Det kan då bli problem om barnet blir kär i någon annan. Oftast blir det mest problematiskt för döttrarna eftersom de förväntas vara oskulder då de gifter sig. Det kan vara mycket jobbigt för barnen och föräldrarna i familjer där man har olika åsikter om relationer.

Vad tycker du att Kärlek är?
Kommentera gärna om vad du känner om detta inlägg!

Kram//Alexandra


En lunch.

Hej.
Jag tänkte berätta om vår lilla lunch som senare slutade med en väldigt arg svenska lärare.
Vi satte oss i Filips lilla Wv bil och for iväg till Eskader i näsby park. Där hade alla svårt att bestämma sig för vad dem skulle äta om det skulle vara buffe eller något annat som dem bjuder på. När alla hade bestämt sig så satte vi oss och började äta. Efter en stund märkte vi att det bara var vi som var kvar och alla andra hade åkt tillbaka, men vi satt kvar en stund och tog lite kaffe. Efter en stund blev lilla Jonte Roth stressad av att vi kanske skulle komma sent till lektionen. Vi andra tog det lugnt och sa att vi inte kommer komma sent. Sen såg vi vad klockan var och sprang ut till bilen och åkte tillbaka, när vi kom tillbaka till skolan så fick vi alla en stor utskällning av Joanna. Vi alla lovade att det inte skulle hända igen.

/Mr J

En vanlig dag i sparre.

Hejsan alla människor!:) Idag har jag haft en bra dag. Det började med att jag blev väckt av min flickvän och fick en kaffe på sängen. Mmmmmmm.... sedan gick jag upp runt klockan 08.00 för att dra mig till skolan. Väl i skolan så möter jag en Jens, MEN, han hade inget kaffe? Jag blev förundrad av denna syn, och jens mådde inte bättre. men men, han kom på bättre tankar när TM- nations forever kom upp i hans ögon. Samtidigt som Jens förundrades av speltes mörka krafter, så kollade resten av klassen klart på Alexander, viket var en helt okej film. Och just nu sitter vi alla på svenska lektion och bloggar. undrar hur resten av min dag kommer att se ut?


August S

-.-

Hej, nu ska jag skriva mitt första inlägg ( som jag är tvungen att göra.) Personligen så tycker jag att blogga är meningslöst, förstår inte riktigt meningen med det. Menmen det är ju bara min åsikt. så ni som tycker om att blogga behöver inte ta illa upp.

Puss och kram skumbanan / Maria


FÖRSTA INLÄGGET

Hej! :) Det här är Josefine som skriver, och det är mitt första inlägg i den här bloggen så vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men nu har vi svenska lektion och vår uppgift är att skriva här, och sedan läsa i någon bok. tror jag (?)

Aja, nu har jag iallafall skrivit så hejdå! :)

Pillat lite..

Ursäkta mig, nu har jag varit här inne och pillat lite på bloggen, för jag tål nämligen inte den gamla designen. Den måste ju vara i klass med hemsidan, tycker ni inte det?

Inväntar fortfarande en snygg header och logon från skribenterna i det afrikanska rummet!

Trevlig helg,
T

Sparre is simply the best!






Sparre's nya låt kanske? Vi är ju trotsallt "the best". Eller hur allihopa? :D

// Victoria

detta är och kommer nu bli mitt första inlägg.



idag är det tisdag. nej, det är onsdag idag. just nu sitter oskar att få skrattattack och max fnittrar lite brevid honom :) rätt kul att höra dom skratta :) och imorgon blir det bad klockan 19:30, tror itne det blir så mycket bad för min del, kul kommer det att bli :)

och som fortsätter att skratta :)
och ännu mera. :)
och dom slutar inte :)

nu blev dom tysta :)
och nu ska jag sluta mitt första inlägg. :)
hejdå!
/B


Dansa! Yee! :D

Rolig gubbe :DDansande rolig snubbe :D

Dags att lära oss dansa va Sparre?! :D Eller? :o

Hjälp efterblivna katter idag.

Japp, som rubriken säger ska ni nu hjälpa katter. För att rädda en katt ska ni sätta en speciel bild som eran bakgrundsbild.


gullig katt.


OBS: Att sätta bilden som bakgrundsbild räddar INTE en katt.

.

.

Emma har fått en dator





Som att släppa lös ett litet barn i en godisfabrik.
Ingen mer förklaring behövs - bilderna talar för sig själva!


Grillning torsdag!! (imorgon)

Imorgon tycker vi att allt sparrefolk ska samlas vid Ängsholmsbadet kl 19:30 för lite trevlig grillning. Ta med egen mat och dricka.. och ett glatt humör såklart

Be there or be square!




Ny dresscode


Vi har infört dresscode på Sparregymnasium. Det ska vara instoppat och knäppt hela vägen upp. Extra plus är hängslen!

Vad tycker ni? Eftersom vi har demokrati så ska vi ta och ha en liten omröstning i frågan.
Ni som röstrar för dresscode skriver ett JA i kommentarsfältet och ni som röstar mot dresscode skriver ett NEJ i kommentarsfältet.


BESÖKSREKORD

Jag vet att vår filosofi på Sparre gymnasium är att inte ägna onödig energi åt dumma faktakunskaper som årtal, dagar och liknande...men jag skulle vilja be er att göra ett undantag! Kära vänner - lägg den 2 SEPTEMBER 2009 på minnet! Det är en väldigt betydelsefull dag för den här bloggen eftersom vi då hade BESÖKSREKORD på hela 15 besökare - go Sparre!




Skenet bedrar! Eller är eleverna på Sparre gymnasium verkligen såhär söta och snälla?




15 BESÖKARE KOMPISAR - Frågan är nu: KAN VI ÄNNU BÄTTRE?
Okej jag fattar ju att det kanske måste bli lite bättre uppdatering på bloggen för att ni ska besöka/kommentera men så fort Tarre fixar en snygg header så blir det bättre och fler uppdateringar.


10 november - 4 december

Ett ord: KAMBODJA!

är ni taggade?


En annan del av Sparre



Vad har hänt med Isabelle?



Vad har hänt med Emma?


Är detta resultatet av Rawfood kosten?
Fortsättning följer.....

RSS 2.0