SNÖ

Det är alltid lika roligt när första snönn kommer, hur gammal man än är, nästan så att man vill ta på sig en overål och göra snöänglar :P Kanske skulle se lite dummt ut när man inte är 5 år längre. Det är tråkigt att det inte är så kallt ute för sön försvinner ju nästan på en gång:(

// Olivja


snö = snöflingor :)

imorse så vaknade jag gjorde mig någurlunda fixad med håret och kläderna. sedan var det bra att ge tova (min hund) mat och gå en promenad, när jag gick ut på alltanen var det is över hela trappan men jag lyckades ta mig ner för trapporna utan att ramla :) när jag började gå mot skogen blev det värsta snöstormen och jag tänkte för mig själv stackars byggarna där hemma att jobba i detta väder :/ men men, jag gick där och funderade lite för mig själv utan att tänka på min lilla hund efter att tag tittar jag på henne och då ser jag att hon skakar, då slog det mig att hon måste börja ha jacka nu när vintern är nära. vi skyndade oss genom morgon promenaden i snöovädret och när vi kom in gick jag upp till mamma, tova följde efter väldigt glad att vi hade komit in i värmen. lämnade henne hos mamma som låg och sov, sen startade jag min lilla promenad till bussen tittade på alla snöflingorna som var stora och fina precis som de ska vara när första snön kommer. snöflingor är verkligen vackra de är så glimmrande och har så fina former, jag gillar snöflingor det får mig att tänka på när jag var liten.
 



massa snöiga kramar från fredrika


Den första snön.

Det enorma kyliga vädret vi har och snön i dag har gjort så att jag har fått tillbaka vinter känslan, förra året var det inte precis så. Det var ju salsk och grus över allt. Fast det är väldigt ovanligt tidigt att snön kommer, det kanske kommer att snöa på min födesledag då, men det kommer det inte att göra, komemr av i Kambodja då, så det blir sol. :)

Kanske lite för tidigt att tänka på det, men tänk när man kan bygga snö gubbar, åka snowboard, göra snö änglar, åka pulka, SNÖBOLLS KRIG och alla andra olika aktiviteter man kan göra i snön. :) men just nu vill jag bara ha värme, för som alla vet är det väldigt, väldigt kallt där ute..

Next stop WINTER.




/B

Snöööööö.....

Heeej Heeej! Jag har alltid undrat varför snön är vit?:O Den skulle lika gärna kunna vara svart elller vin röd. Tänk hur häftigt det skulle vara med svart snö, skulle dock inte vara så kul att vara lite mörk hyad eller kanske härligt att ingen kan hitta dej om man leker "kura gömma". =)

Ha en härlig dag!:D


SNÖ.

Idag när jag öppnade ytterdörren fick jag mig en chock. Den tunna, lätta puderliknande snön täckte den annars så grå asfalten. På sätt och vis uppskattade jag snön, men på sätt och vis inte. Det är väldigt mysigt med snö för den gråa vardagen lättas upp av det vackra, vita som faller från skyn. Men när snön kommer i mitten av oktober känns det inte lika mysigt längre. Det är klart det är bättre att det snöar än att det regnar. Men på något vis kan jag ändå inte ställa om mig till att snön passar i oktober. När det är oktober, ska det vara oktober. Det är samma sak med december. När det är december ska det vara snö och lagom kallt. Det ska inte vara något tråkigt slask som envisas med att ligga kvar på marken ända fram till april. Det känns bara deprimerande. När våren anländer vill man inte ha snö som är en blanding mellan grått och gult. Men nu när den första snön fallit känns det ändå positivt. Då vet man att julen, min födelsedag (:D) och nyår snart är här....



Kram // Victoria


Snöflingor, ett under.

När ja först klev ut ur huset imorse så såg jag lite snö, det kom som en stor överraskning. Jag blev stående och stirrade typ en hel minut, tills jag gick vidare. Nu när första snön har kommit lär bilolyckor bara öka i antal. På radion imorse hörde jag redan att det varit en olycka och att det skulle var kö någonstans. Jag hoppas att det kommer ett lager snö snart istället för att det ska bli slask.


/max

p.s. snöflingor är fina.


Svennis

Svennis behöver vi ändå inte. inte snön heller, nord korea behöver nog lite extra stöd.
/Limpan


Sven-Göran Eriksson, en pajas.

Sven-Göran Eriksson, eller Svennis som han även kallas. Högerbacken från Sunne som inte kom längre en Division 2 med Karlskroga KB, slängde in handuken 1975 efter en knäskada och satsade istället på en tränarkarriär. Han tog över Degerfors 1977, och tränade dem i 1 år innan han gick till sillstryparna (Göteborg). Han tränade Göteborg i 3 år innan han flyttade till Portugal och Benfica. Mellan 1982- 1992 hade han tränat 3 utländska klubbar varav 2 italienska klubbar, Roma, Fiorentina och sen portugisiska Benfica. Notera att han lämnade Benfica 1984 och kom tillbaka till klubben 1989. Han lämnade sedan Portugal för att träna en italiensk klubb igen, nämligen Sampdoria, där han stannade i 5 år. 1997-2001 ledde Svennis Lazio, där han även vann ett guld med klubben, det ända positiva i hans karriär...
När han sen insåg att han kunde vinna titlar så blev pengarna viktiga, och då bestämde sig Svennis att gå till England och träna det Engelska landslaget. Från 2001-2006 tränade Svennis det engelska landslaget, där det gick helt okej. Han tog England till kvartsfinal i VM 2002, EM 2004 och VM 2006.
Under försäsongen 2007 spekulerades det mycket kring en övergång till Manchester City för Svennis del. Den 6 Juli 2007 tog Svennis över Man City tillsammans med Tord Grip och Hasse Backe, hans två assisterade tränare. Sejouren i Man City blev kort, ca ett halvår.
Svennis kände att han behövde mer pengar och gick 2008 till Mexiko, som förbundskapten. Svennis blev total sågad av både fans och spelare. Svennis ansågs inte förstå mexikansk fotboll och fick pajas stämpel i Mexiko.
Han lämnade sedan Mexiko, och gick till den anrika klubben Notts County, som Sportchef.
Engelsk media prydades av bilder på Svennis och hånfyllda kommentarer för hans tidigare sejour i England. Hans "kompis" Tord Grip följde även med och blev Svennis rådgivare.
I Notts har det gått helt okej för Svennis, men dock inte för laget. Svennis sparkade nyligen lagets cheftränare.
Han har även gjort 2 stycken "JÄTTE VÄRVNINGAR", varav en avdankad som bröt kontraktet efter en match, nämligen Sol Campbell. Den andre var den förre stormålvakten Peter Schmeichel son, Kasper Schmeichel.

Nu ryktas det att Sven-Göran är på väg till Nordkorea, för att ta över chefsjobbet till VM. Detta visar ju bara att Svennis gör allt för pengar, och har absolut inget hjärta för någon klubb. Att ens tänka att ta över Nordkorea, måste tyda på att gubben har något fel i huvudet.

Vårat tips till dig Svennis är att gå i pension eller att ta över Karlskroga KB!
Kram André och Ola


EDIT: EXTRA EXTRA, Notts County dementerar rykten angående Svennis flytt till Nordkorea.
Vi älskar dig Svennis!

Va!? Snöar det?

De flesta människor reagerar nästan alltid på samma sätt till den första snön; nämligen genom att utbrista "Va!? Snöar det?". Det är lite roligt att folk, i alla fall i Stockholm, alltid är lika förvånade över att snön kommer, som om den inte har kommit varje år tidigare och kommer fortsätta komma varje år i framtiden. Även om vi får nöja oss med lite smålarviga mängder snö om man jämför med våra vänner uppe i Norrland tycker jag ändå att det är trevligt när vägarna fylls med tillräckligt mycket för snö att hälften av alla bilister ska  köra av vägarna och att väglaget blir så halt att alla som försöker gå över ett övergångsställe när det inte är grönt blir överkörda och dör eftersom det är i princip omöjligt för en förare att få stopp på sitt fordon på en sträcka som är kortare än 500 meter. Nu har vi i alla fall fått våran första snö och det är bara en tidsfråga innan trafikolyckorna drar igång och det blir riktigt vintermysigt.



Filip


Snö

Hej, den första snön har nu kommit,  jag såg det igår, vid ungefär sju när jag åt frukost. Jag sprang in till min pappas sovrum och skrek det snöar det snöar, jag var helt överlycklig. Sedan så skicka jag sms till typ 50 personer och skrev det snöar! Men det var inte speciellt många som var så exalterade av det, förutom Josefine. själv tycker jag att det är härligt med snö. Fast hatar när det blir så där slaskigt och blött. Hoppas det blir en riktigt vit vinter fullt av lek och skoj i snön :)

KramKram / Maria



Den första snön

Hej alla på Sparre :)
Som nästan alla vet så kom första snön igår, jag såg det inte innan Maria skickade sms till mig och sa att det snöade och jag blev överlycklig. Men sedan kom jag på att det kommer ju bli slask av alltihopa, eftersom att det inte är tillräckligt kallt för snö än. Nu tycker jag bara att det är jobbigt att det snöar för att jag vet att allt kommer försvinna till slask. Om det ska snöa så ska det förbli snö på marken, så allting blir helt vitt.



Jag måste bara tillägga att jag försår inte hur snöflingor kan vara så himla vackra? Hur dem kan få sån form även fast dem är så små. Snöflingor är riktigt coola!

Hejdå det var allt jag hade att säga :) / Josefine

Mina små hundar


Frisco och Marley

Jag har kommit på att mina små hundar är otroligt korkade.. Frisco har blivit mörkrädd, i förgår när mamma var ute och joggade med honom på kvällen så var hon tvungen att bära honom när de sprang på ställen där det inte fanns gatlycktor....
I går så var han ricktigt ÄCKLIG!!! Vi var ute på promenad vid näsaäng... Frisco hade varit slö hela vägen dit, helt plötsligt så blir han jätte pigg och gjad, han såg ut som ett litet barn som hittat ett berg med godis och bara ville kasta sig i det. Frisco hade sett ett berg med bajs som han ville kasta sig i. Jag fick gå hem med en brun, stinkande och nöjd hund! När vi var nästan framme hemma så ser jag att Marley går och tuggar på något, jag tvingar honom att släppa det han har i munnen, han spottade ut en halv MUS!!!
När vi kom hem så fick båda mina små hundar ducha:)


Anna Ankas hemlighet...

Nu är det dags att blogga igen och dagens tema är om Anna Anka. Så, vad ska jag skriva om henne? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Man har ju hört en hel del rykten (?) om henne och därmed har hon fått stämpeln som en bortskämd och ointelligent kvinna. Men skenet bedrar. På nätterna när ingen ser henne, sitter hon försjunken i Nationalencyklopedin och för nogranna anteckningar. Hennes IQ utvecklas varje natt då hon läst ut ytterligare en bok av Nationalencyklopedin. Så hon kanske egentligen är en högutbildad och intellektuell kvinna som verkligen har huvudet på skaft. Vem vet? Människor är inte alltid som man tror att dem är. Man ska inte döma hunden efter håren, som man brukar säga. När kamerorna stängs av efter programmet "Svenska Hollywoodfruar", kommer Anna med långa, intelligenta resonemang om varför aktierna ser ut som de gör idag. Så, Anna Anka kanske är en helt annan person är vi tror att hon är...




// Victoria


Anna Anka!

Jo, vi måste nu blogga om Anna Anka. Själv tänker jag på kalle anka när ja hör efternamnet. Han är en anka i sjömanskostym. Fast ja ska inte skriv om han även fast han är mycket roligare. Kanske ska ja skriva kalle anka ändå...

Skulle nog bli förvånad om hon började på sparre. Inget mer. Fast ganska mycket förvånad.

Oskar tycker det är synd om henne, kallar henne en riktig "anka som säger Kvack-Kvack". '

Kan inte så mycket om henne så nu säger jag hejdå för idag. Hoppas ni fick någon stimulans av det här i alla fall. Hoppas jag använde det svåra ordet rätt nu…

 

/max

 


Anna Anka

Hej!
Jag vet i stort sett ingenting om Anna Anka! Men det jag vet är att hon är en lyckligt lottad människa som har hittat kärleken... eller inte. Vissa undrar nog huruvida hon är förälskad eller inte, mitt svar är ja! jag tror fullständigt på att hon är förälskad i den här mannen som är 30 år äldre än vad hon är och är mångmiljonär. Jag tror inte att pengarna har något med det här att göra (:S ) utan hon kanske är svag för gamla gubbar som är stenrika, vad vet jag? Jag vet att det finns människor som gifter sig med miljonärer bara för pengar, men jag tror inte att Anna Anka är en sådan... eller gör jag? JAAAA DEEET GÖÖÖR JAAAAAG!!!!! :p

//Victor D

Anna Anka

Tja! Vi har fått i "updrag" att blogga om Anna Anka ... För det första, hon heter Anna Anka?! o.O

Tycker synd om stackarN^ ... "Hej jag heter Anna Anka, Kvack Kvack". Stackarn .. aja, Hon är tydligen nån brutta som e ihop med nån rik snubbe i Hollywood (?) ... grattis lixxom.

Aja tack för idag.

// Oskar.

Anna Anka - En svensk framgånssaga

En klok man sa att "en framgångsrik man är en man som tjänar mer pengar än vad hans fru kan göra av med, och en framgångsrik kvinna är en kvinna som har hittat en framgångsrik man", och i det avseendet är Anna Anka sannerligen framgångsrik. Anna Anka är gift med den 30 år äldre mångmiljonären Paul Anka och de lever ett mycket lyckligt (?) liv i Hollywood där Annas största bekymmer är att välja vilken sorts rosor som ska inhandlas och vilken stadsjeep hon ska ta när hon åker ner till köpcentrumet. Och att tillfredsställa hennes man på morgonen förstås, med det anses ju vara en självklarhet, för när man är 68 år gammal och lederna börjar bli dåliga tar man ju inte gärna saken i egna händer. Det viktigaste i livet är trots allt pengar och och så länge medlen är proportionerliga till målen för att uppnå rikedom är det ingenting att orda om. Jag tycker att Anna Anka är ett praktexempel på en framgångsrik kvinna, och med hennes välövervägda, smarta och politiskt korrekta uttalanden är hon en perfekt förebild för alla unga tjejer som vill ta sig någonstans i världen.




Filip

Sebbe Svarar inte på Msn!

Det var en mörk höst morgon i Oktober.

Jag vaknade till av att klockan ringde, jag vred mig om och tittade ut igenom fönstret och så att det fortfarande va mörkt ute. Jag rös till i hela kroppen, vred mig tillbaka mot väggen och lag täcket över huvudet. Jag ville verkligen inte gå upp. Men så kom jag på att jag skulle träffa Sebbe i skolan idag. Hela min dag lös upp. Jag flög in i duschen och gjorde i ordning mig och så bara flög det i väg till skolan.

Väl när jag kom till skolan så vissade det sig att jag var försenad. Konstig..

Efter lunch så tog jag fram min dator och så loggar jag in på msn och märker att Sebbe är inne gud vad kul.
och så ser jag att han sitter och pratar med folk på msn (Jag sitter brevid honom) så jag skriver till honom och så ser jag hur han läser det jag har skrivit till honom.
Sen ser jag att han bara kryssar ner min och sebbes msn chat och fortsätter prata med andra folk på msn och bara skiter i mig. Hela min dag förstörd.




/Mr J :D

Anna Anka

Hej Josefine här!
Jag är tvungen att skriva om Anna Anka, eller alla är det men endå. Jag vet ingenting om henne så jag skriver ner lite fakta om henne bara. Anna är född år 1971 den 28e april, hon föddes i Polen. Hon är en amerikansk fotomodell, skådespelare och författare. Anna gifte sig med sångaren och låtskrivaren Paul Anka år 2008. Dem har ett barn tillsammans vid namn Ethan som är född 2006. Sedan så har Anna ett barn som är född år 2002 från sitt tidigare äktenskap, Ellie. Paul Anka och Anna Anka är bosatta i Los Angeles i Kalifornien. När Anna var mycket ung så dog hennes mamma så hon placerades på barnhem, när hon blev 3½ år så adopterades hon av ett par i Skåne. År 2003 så flyttade hon till USA efter att hon hade tävlat i skönhetstävlingen Miss Hawaiian Tropic. Hon har också vart med i filmen "dum & dummare". Sen är hon ju med i Svenska Hollywood fruar också som alla redan vet. Hon har haft andra roller i andra serier/filmer också.


Verkligen jätte roligt inlägg, verkligen! Eller inte.. Men var tvungen att skriva någonting så det blev så här, eftersom att jag inte vet ett piss om henne.

Tack och hej leverpastej / Josefine

Fakta om Anna Anka

Ja nu måste vi ju skriva om Anna Anka, vet ens inte vem kvinnan är. Men jag ska skriva lite fakta om henne :)

Anna Anka

Hon är född i Polen, och hennes mamma dog när hon var liten. Hon bodde på ett barnhem tills hon var tre och ett halvt år, då blev hon adopterad av ett par i Skåne. Idag har hon inte kontakt med hennes bilologiska pappa och inte heller sina syskon och adoptivföräldrar.

Anna Anka flyttade till USA 1993 för att delta i en skönhetstävling. Hon har även varit statist i en film som heter Dum och dummare och i serien Baywatch. Anna har även varit statist i andra filmer.

Just nu så är Anna Anka huvudperson i serien Svenska Hollywoodfruar.

/ Maria Carlsten

RSS 2.0